100 % zorgeloos fietsen

Supreme Dutch is een Nederlandse onderneming welke (fiets)banden ontwikkelt en produceert volledig zonder lucht. Na 10 jaar ontwikkelingstijd en een 5-jarige exclusieve samenwerking met bandenmerk Schwalbe heeft Supreme Dutch gekozen voor een rechtstreekse B2B bedrijfsmodel zonder tussenpartijen. 

De Airless binnenband is ontwikkelt vanuit de gedachte om 100% onderhoudsvrij te zijn. Dit heeft geleid tot een uniek product welke voor specifieke doelgroepen een zeer interessante oplossing is. Supreme Dutch ontwikkelt en produceert daarnaast ook Airless oplossingen voor diverse Light Electric Vehicles met bijbehorende montage apparatuur.

Dagelijks profiteren er tienduizenden fietsers van de voordelen van de Supreme Dutch Airless binnenband. Uw fietsvloot binnenkort ook?

veelgestelde vragen:

De Airless banden zijn het beste geschikt voor alle fietsers die de voorkeur geven aan lekbescherming en een onderhoudsvrij systeem. Daarbij is het grote voordeel dat degenen nooit meer hun banden hoeven op te pompen tijdens de gehele levensduur. Om deze redenen kiezen o.a. fietsverhuur-, deelfiets-en bezorgfietspartijen voor de Airless banden.

De Airless binnenband heeft een lange levensduur van 10.000 km+ bij normaal gebruik. Gedurende het gebruik is de Airless binnenband absoluut onderhoudsvrij. Daarnaast blijft de band jarenlang goed ook als er niet op gereden wordt.

Het gewicht is afhankelijk van het type en de maatvoering van de band. Ter vergelijking, een Airless binnenband voor de fiets in een ETRTO maatvoering van 40-622 heeft een gewicht van ca. 550 gram.

Jazeker! De Airless binnenband wordt in combinatie met een ‘reguliere’ buitenband toegepast. Dit betekent altijd dé betrouwbare grip van een rubbere buitenband. Supreme Dutch werkt nauw samen met diverse bandenmerken en de Airless binnenband wordt doorgaans toegepast met een 4-seizoenen buitenband om optimale grip condities te behouden tijdens alle seizoenen.

De Airless binnenband heeft een overtuigende demping en comfort die altijd consistent blijft. Nagenoeg identiek aan een fietsband op lucht met een bandenspanning van 3,5 BAR. 

De Airless binnenband is duurzaam in gebruik en weersonafhankelijk, dat betekent dat er in de zomer- als in de winterperiode er nauwelijks verschil merkbaar is. Dynamisch-mechanische analyse heeft aangetoond dat zelfs bij extreem lage temperaturen van -20°C (-4°F), het materiaal nog steeds een lage dynamische modulus heeft, zeer zacht en rekbaar blijft en niet stijf wordt.

Veiligheid staat voorop, om dit te waarborgen is het enkel mogelijk om de Airless band te monteren met behulp van een speciale montagetool. Deze zijn ook in een elektrische variant gemaakt om grotere aantallen per dag te kunnen monteren. Deze machines zijn CE gekeurd en hebben een vergelijkbare werking als andere fietsassemblage machines. De Airless band is in minder dan 5 minuten per wiel eenvoudig te monteren met behulp van een montagetool.

Ja, de Airless banden zijn een ideale oplossing voor Elektrische fietsen. De banden zijn in verschillende maatvoeringen uit voorraad leverbaar om zo altijd een passende band bij de fiets te kunnen voorzien. 

De Airless binnenband is goed recyclebaar. Via een kostenloos verzorgd recyclingsprogramma komt Supreme Dutch de gebruikte banden ophalen op locatie. De banden worden hierna op de juiste manier volledig gerecycled om hergebruikt te kunnen worden tot een nieuw product. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw fietsvloot? Prijsaanvraag of wilt u meer informatie ontvangen over bijvoorbeeld de montage?

Neem vrijblijvend contact op via: sales@supremedutch.com 

Wilt u graag eerst testen?

Neem contact met ons op. Supreme Dutch verzorgd de montage voor een eerste set testwielen. De wielen worden doorgaans per post opgestuurd en na enkele dagen weer retour verzonden. Met behulp van deze service met korte doorlooptijd kunt u de banden uitvoerig testen binnen uw vloot.